Diğer Ülkelerin Rakıları
Rakı Türklerin ve Türkiye'nin milli içkisidir ve "rakı" adıyla sadece Türkiye'de üretilir (Hatta nasıl üretilmesi gerektiği de Türk Gıda Kodeksi'nde harfiyen belirtilmiştir). Ancak rakı benzeri birçok içki de bütün Akdeniz çevresindeki ülkelerde uzun zamandır tüketilmektedir. Kısaca özetlenirse:
- Fransa'da bu içkinin genel adı anis veya pastis'tir. Aynı rakıda olduğu gibi sulandırıldıklarında kirli sarı-beyaz renk alırlar. Pernod, Pastis 51, Ricard gibi markalar vardır.
- İtalya'daki rakının adı sambuca'dır. Ramazzotti ve Molinari tanınmış markalardır.
- Tunus'ta Anisette, Boukha ve Sarab rakıları satılıyor.
- Portekiz'de anis adı veriliyor.
- İspanya'daki bir rakı markası Anis Del Mono
- Slavlar rakıya düziko diyorlar.
- Romanya'da Clasic Rakı adında bir ticari marka var.
- Bulgaristan'da Yambolska Grozdova adında bir rakı satılıyor çok sert ve etkili bir meyve rakısıdır.Ama su katınca beyazlamayan sarımtrak renkli bir rakıdır erik ve üzümden yapılır.Birde Mastika vardır klasik Bulgar rakısı piyasada iki çeşittir Targovitsche ve Pechterska isimleriyle bilinir.%47 alkol oranına sahiptir.Türk rakısına kıyasla daha tatlı,şekerli çabuk sarhoş yapar.
- Lübnan'da Zahle, El Kibrit ve Kefraya gibi markalar satılıyor.
- Kıbrıs'ta Sema Rakısı.Birde Türkiyeden ithal edilen yeni rakının eksport rakı diye markası vardır.
- Mısır'da Ömer Hayyam adlı bir marka mevcut.
- Suriye'nin Al-Mimas markalı rakısı var.
- Yunanistan'da rakıya ouzo adı veriliyor.Ouzo by Metaxa , Ouzo 12 ve Barbayanni gibi markalar satılıyor. Ayrıca sakız aromalı rakılarının adı da mastika'dır
Posted by seyfi
on 2:24 PM.
Filed under
ouzo,
Rakı Hakkında,
wikipedia
.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0