http://img30.imageshack.us/img30/3598/120x600ads.jpg
http://img535.imageshack.us/img535/7039/300x250ads.jpg
http://img535.imageshack.us/img535/7039/300x250ads.jpg

dailyvideo

http://img535.imageshack.us/img535/7039/300x250ads.jpg

Taratorlu Deniz Börülcesi

Deniz börülcelerinin çamurlu köklerini kesip atın, topraklı kalan kısımlarını iyice yıkayın, dallarını ayırın. Bir tencereye soğuk su ve kabartma tozunu koyarak kaynatın. Kaynayan suya deniz börülcelerini atın, diriliklerini kaybetmeyecekşekilde yumuşayana kadar (10-15 dakika) pişirin. Börülceleri delikli kepçe ile sıcak iken çıkartın, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra herbir büyük sapı alt kısmından tutarak parmaklarınızla ince dallardaki yeşil börülceleri bir salata tabağının içine sıyırın, üzerlerine hemen zeytinyağını dökün ve karıştırın. Sofraya getirmeden önce bir havanda sarmısakları az tuz ile dövün, limon suyunu ilave edin, karıştırıp önceden yağlanmış deniz börülcelerinin üzerine dökün. Deniz börülcelerinde yeteri kadar deniz tuzu bulunduğundan haşlama suyuna tuz atmak gerekmez. Deniz börülceleri gereğinden az pişerse dallarından çok zor sıyrılır, fazla pişerse de çok yumuşar ve hamur halini alır. 

500 gram deniz börülcesi, 1 çay kaşığı  kabartma tozu (karbonat), 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 diş sarmısak, 1  yemek kaşığı limon suyu.

Posted by seyfi on 6:11 AM. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 comments for �Taratorlu Deniz Börülcesi�

Post a Comment

Recent Entries

Recent Comments

Photo Gallery

Rakılı Haber