http://img30.imageshack.us/img30/3598/120x600ads.jpg
http://img535.imageshack.us/img535/7039/300x250ads.jpg
http://img535.imageshack.us/img535/7039/300x250ads.jpg

dailyvideo

http://img535.imageshack.us/img535/7039/300x250ads.jpg

Elda İçecek ortadirek için yeni rakı üretti

Elda İçecek CEO'su Egemen Demirtaş, 'Sarı Zeybek ve Kara Efe ile üst gelir grubuna, Yeşil Efe ile gençlere hitap ediyoruz. Uygun fiyata kaliteli rakı içmek isteyenler için ise Efe Klasik'i geliştirdik' dedi.


Sarı Zeybek ve Kara Efe ile daha üst gelir grubuna, Yeşil Efe ile de gençlere hitap eden Elda İçecek, ortadireğin kadehini ise Klasik Efe ile dolduracak.

Geliştirdiği yeni tadlarla rakı pazarındaki iddiasını artıran Elda İçecek, ürün portföyüne Klasik Efe'yi de ekledi. Elda İçecek CEO'su Egemen Demirtaş, "Sarı Zeybek ve Kara Efe" ile daha üst gelir grubuna, Yeşil Efe ile de gençlere ve yeni tatlar arayanlara hitap ediyoruz. Uygun fiyata kaliteli rakı içmek isteyenler için ise Efe Klasik'i geliştirdik. Türkiye'nin ilk harman rakısı olarak pazara sunduğumuz Klasik Efe, Kara Efe'nin harmanından elde edildi. Hedefimiz, tüm rakı severlerin beklediği rakı tadını, ideal bir fiyatlandırma ve yüksek kalite ile yakalamaktı. Klasik Efe ile bu hayali gerçekleştirdik" dedi. Klasik Efe'nin tadı ünlü rakı üstadı Aydın Boysan tarafından da onaylandı.


200 rakı içicisiyle test yaptık

İzmir Torbalı'daki Elda İçecek tesislerinde Aydın Boysan'ın da katıldığı basın toplantısında konuşan Demirtaş, Efe Klasik'in tadına karar verebilmek için 200 rakı içicisiyle testler yapıldığını, Aydın Boysan'ın da Klasik Efe'yi test ettiğini ve her testte de aynı rakıyı seçtiğini belirten Demirtaş, rakının özelliklerini şöyle anlattı: "Kaliteli üzüm ve anasonlarla yapılan rakıda yumuşak içimli su kullanıldı. Üç kere distile edilen Kara Efe ile karıştırılarak şişeleniyor. Üretimdeki bu yeni süreç maliyeti attırıyor. Ancak bu satış fiyatına etki yapmayacak, yüksek kalitede uygun fiyat stratejimiz devam edecek."



İhracata sarıldık

Rakı üretiminin özelleştirilmesi ve pazara yeni oyuncuların girmesiyle Türkiye'deki rakı üretim kapasitesinin 125 milyon litreye ulaştığını belirten Demirtaş, rakı tüketiminin her yıl düştüğünü söyledi. "2006 yılında 46 milyon litre olan tüketim, 2007'de 43 milyon litreye düştü. Bu yıl az da olsa bir kıpırdanma bekliyoruz. Rakı artık dip noktasında" diyen Demirtaş, "Bundan sonra düşeceğini sanmıyorum" diyen Demirtaş, pazarda oyuncu sayısının da fazla olduğuna dikkat çekerek bir süre sonra pazardan çekilme ya da konsolidasyon beklediğini de sözlerine ekledi.

Sektörün zor günlerdeki silahının ihracat olduğunu belirten Demirtaş, Türkiye'nin yaptığı toplam rakı ihracatının yüzde 15'ini kendilerinin yaptığını söyledi. Demirtaş, "İhracatta en önemli ülke Kıbrıs. Ancak pazar çeşitliliği yaratmaya çalışıyoruz. Almanya pazarındaki sorunlarımızı aştık ve oraya da ürün göndereceğiz. Avrupa'da Türklerin yaşadığı yerlerde rakı tüketimi fazla ancak ABD de önemli bir ihracat ülkesi oldu" dedi.


Rakı nikahlı karım ötekilerle gönül eğlendiriyorum

Klasik Efe'yi test ederek en doğru ürünü bulmada yardımcı olan Aydın Boysan, "Neden bunu seçtim, bir yanıtı yok. Çünkü bu aşk gibidir, birini niye sevdiğinizi anlatamazsınız bu da öyle. 59 yıldır evliyim yanlış yapmadım, bunda da yapmamışımdır" dedi. Boysan, Rakının nikahlı karısı olduğunu, diğer içkilerle sadece gönül eğlendirdiğini belirtti.

http://www.referansgazetesi.com/

haber.aspx?HBR_KOD=102381&KOS_KOD=9

Posted by seyfi on 3:56 AM. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 comments for �Elda İçecek ortadirek için yeni rakı üretti�

Post a Comment

Recent Entries

Recent Comments

Photo Gallery

Rakılı Haber