http://img30.imageshack.us/img30/3598/120x600ads.jpg
http://img535.imageshack.us/img535/7039/300x250ads.jpg
http://img535.imageshack.us/img535/7039/300x250ads.jpg

dailyvideo

http://img535.imageshack.us/img535/7039/300x250ads.jpg

Rakılı balık çorbası

Balıkları temizlenir, kıyılmış havuç, maydanoz ve defne yaprağı ile tuzlu suda 30 dakika haşlanır. Beri tarafta halka halka doğranmış soğan, pırasa, kıyılmış 4 diş sarmısak, kekik, safran, salça, ince şeritler halinde kesilmiş portakal kabuğu yağda 15 dakika kavurulur daha sonra rakı ve tuz eklenir. Karışım kaynamakta olan balığın içine ilave edilir. Yaklaşık 15 dakika kaynatıldıktan sonra doğranmış domates ilave edilerek bir taşım kaynatılıp ocaktan alınır. Bir diş sarmısak ezilir, mayonezle karıştırılır. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürülerek çorbanın üzerine konur. Çorba servise sunulur.

Malzemeler:

2 kg beyaz etli balık
1 kuru soğan
1 havuç
2 defne yaprağı
1 demet maydanoz
2.5 litre su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 taze soğan
2 pırasa
5 diş sarmısak
2 domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı safran
1 çay kaşığı kekik
6 dilim ekmek
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı rakı
2 portakal kabuğu
Tuz, karabiber

http://www.modayemek.com

Posted by seyfi on 9:20 AM. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 comments for �Rakılı balık çorbası�

Post a Comment

Recent Entries

Recent Comments

Photo Gallery

Rakılı Haber