Rakılı balık çorbası
Balıkları temizlenir, kıyılmış havuç, maydanoz ve defne yaprağı ile tuzlu suda 30 dakika haşlanır. Beri tarafta halka halka doğranmış soğan, pırasa, kıyılmış 4 diş sarmısak, kekik, safran, salça, ince şeritler halinde kesilmiş portakal kabuğu yağda 15 dakika kavurulur daha sonra rakı ve tuz eklenir. Karışım kaynamakta olan balığın içine ilave edilir. Yaklaşık 15 dakika kaynatıldıktan sonra doğranmış domates ilave edilerek bir taşım kaynatılıp ocaktan alınır. Bir diş sarmısak ezilir, mayonezle karıştırılır. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürülerek çorbanın üzerine konur. Çorba servise sunulur.
Malzemeler:
2 kg beyaz etli balık
1 kuru soğan
1 havuç
2 defne yaprağı
1 demet maydanoz
2.5 litre su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 taze soğan
2 pırasa
5 diş sarmısak
2 domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı safran
1 çay kaşığı kekik
6 dilim ekmek
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı rakı
2 portakal kabuğu
Tuz, karabiber
http://www.modayemek.com
Posted by seyfi
on 9:20 AM.
Filed under
balık,
çorba,
meze,
Rakı Mezeleri
.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0