http://img30.imageshack.us/img30/3598/120x600ads.jpg
http://img535.imageshack.us/img535/7039/300x250ads.jpg
http://img535.imageshack.us/img535/7039/300x250ads.jpg

dailyvideo

http://img535.imageshack.us/img535/7039/300x250ads.jpg

Rakılı kokteyller

RAKI HATTAN: 6 cl Efe yaş üzüm rakısı, 3 damla Martini Rosso. Soğutulmuş rakı ile Martini Rosso bir kap içerisinde karıştırılır. Daha sonra dry martini bardağına dökülür. Kılıç kürdana saplı misket karpuz ile servis edilir.

RAKI TİNİ: 6 cl rakı, 3 damla dry martini. Soğuk rakı ile dry martini bir kap içerisinde karıştırılır. Daha sonra dry martini bardağına dökülür. Kılıç kürdana saplı misket kavun ile servis edilir.

RAKI'N ROLL: 2 cl rakı, 1.5 cl. yeşil elmalı votka, 1.5 cl. Monin fındık şurubu, 1.5 cl. vişne 2 cl limon suyu. Buz dolu shaker'ın içerisine malzemeler konur ve karıştırılır. Büyük martini bardağına süzülür. Süslemesi için ananaslar üçgen şeklinde dilimlenir. Kılıç kürdana kokteyl kirazı ve ananas takılır.

HARMAN DALI: 2 cl rakı, 2 cl. passoa likörü, 1 cl limon suyu, 1 cl. nar şurubu, 1 cl. Monin Irish, 10 cl. kiwi şurubu. Malzemeler karıştırıcıda üç veya dört tane buz ile karıştırılır. Long drink bardağında servis edilir. Elmadan bir büyük bir de küçük kalp kesilir. Büyük kalp elma üzerine küçük kalp elma kılıç kürdan ile tutturulur.

Tüm ölçüler bir bardaklık.


Maximilian J.W. Thomae (39), 13 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Heybeliada'da oturuyor. Türkiye ve İstanbul hayranı. Çok iyi Türkçe konuşuyor, ayrıca rakıyı da seviyor. İstanbul Mövenpick Oteli'nin Alman Başaşçısı Thomae, rakı mezelerine alışılmadık tarzlar ekledi. Almanya'da "Professional&Business School Miesbach"da eğitim gören Alman Başaşçı, 22 yıl önce başladığı profesyonel iş yaşamına Almanya ve Avusturya'da devam ettikten sonra, 13 yıl önce Crown Plaza Holiday Inn İstanbul'da çalışmak için Türkiye'ye geldi.

Yaratıcı ve yetenekli şef, Türk mutfağında kullanılan malzemelerin ve yemeklerin çeşitliliğinin olağanüstü olduğunu söylüyor ve hemen ekliyor: "Ben Türk hayranıyım. Ayrıca benim dünyaca bilinen ve sevilen Türk mutfağını değiştirmek gibi bir fikrim olmaz, olamaz da. Ben sadece yeni tarzlarla mezeleri günümüze uyarlamak istiyorum. Tabii ki bunlar Türk mutfağının lezzetlerini zedelemeden yapılan küçük modern dokunuşlar oluyor."

Thomae, Avrupa ve Türk mutfağının kombinasyonu ile daha önceleri de birçok ödül aldı. Bir yıl önce şef olarak Mövenpick Hotel Istanbul'da çalışmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Efe 3 rakısının tanıtımı için yeni mezeler üretti. Bu mezeler yine aynı otelin barmaid'i Elif Tosun'un yaptığı rakı kokteylleri ile sunuldu. Tanıtım için yapılan bu meze ve rakı kokteylleri o kadar tuttu ki, şimdi de otelin mönüleri arasına girdi.

Posted by seyfi on 2:11 PM. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 comments for �Rakılı kokteyller�

Post a Comment

Recent Entries

Recent Comments

Photo Gallery

Rakılı Haber